2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Földrengés - már 45 áldozatForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-09-03 14:46:15
A leomlott épületek romjai között még keresik a túlélõket.

A legfrissebb hivatalos adatok szerint 45-re emelkedett az indonéziai Jáva szigetét szerdán sújtó földrengés áldozatainak száma. A Richter skála szerinti 7-es erõsségû földmozgás miatt több ezer ház összeomlott, a helyi katasztrófavédelmi hivatal szóvivõje szerint 18 ezer épületben keletkezett kisebb nagyobb az ország sûrûn lakott középsõ részén.

 

"A leomlott épületek romjai között még keressük a túlélõket" - nyilatkozta Maman Susanto az AFP francia hírügynökségnek.

A földrengés szerdán kora délután rázta meg Jáva szigetét. Epicentruma az Indiai óceánban, az indonéz fõvárostól 200 kilométerre délre volt, de rezgések miatt a magasabb épületek Dzsakartában is kilengtek. Az emberek kimenekültek az utcákra. A földmozgás a legsúlyosabb károkat a nyugat-jávai Tasikmalaya településen és környékén okozta. Itt több helyrõl is földcsuszamlásról számoltak be.

Az indonéz hatóságok a földrengés miatt szökõár-riadót is elrendeltek, de ezt késõbb visszavonták.

Indonéziában gyakoriak a földrengések, innen pattant ki az a földmozgás is, amely a több mint 200 ezer ember halálát okozó szökõárat indította el 2004 karácsonyán.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!