2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Közlekedésbiztonsági ellenõrzések BerettyóújfalubanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-24 17:49:22
A berettyóújfalui rendõrök a helyi polgárõrökkel közösen tartanak akciót a gyalogosok biztonsága érdekében.

A gyalogos balesetek megelõzése érdekében a Berettyóújfalui Rendõrkapitányság a helyi polgárõrséggel közösen 2014. május 23-tól heti rendszerességgel közlekedésbiztonsági ellenõrzést hajt végre. Az ellenõrzés célja, hogy Berettyóújfalu forgalmasabb helyein a gyalogosok elsõbbségét szolgáló szabályokat megszegõ sofõröket kiszûrjék.

Fontos, hogy a jármûvezetõk mindig fokozott figyelemmel és a sebesség csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelõhelyeket, buszmegállókat, továbbá azokat a helyeket, ahol a gyalogosok megjelenésére fokozottan kell számolni.

A személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleseteket vizsgálva megállapítható, hogy Hajdú-Bihar megye útjain a 60 év felettiek részvétele számottevõ. Az érintett korosztály esetében elsõsorban a gyalogos, illetve a kerékpáros balesetek a jellemzõek, amelyek odafigyeléssel, a közlekedési szabályok szélesebb körû ismeretével és betartásával elkerülhetõek.

A rendõrség felhívja a jármûvezetõk figyelmét a gyalogátkelõhelyen közlekedõk elsõbbségére vonatkozó szabályok betartására, a gyalogosok figyelmét pedig arra, hogy ne menjenek át az úttesten tiltott helyen, illetve tilos jelzésen! A járdáról való lelépést megelõzõen gyõzõdjenek meg a jármûforgalomról, az átkelés biztonságáról.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!