2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Nagy várakozás övezi: így adható az új cafetériás juttatásForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-05-24 19:19:31
A munkahelyi cafeteria-rendszer könnyen befogadhatja a lakáshitel törlesztési támogatás juttatási formát, ha van rá igény. Az új cafeteria-elemet akár év közben is be lehet építeni a juttatások közé.

Béren kívüli juttatásként eddig több mint kétmillió munkavállaló választotta az Erzsébet-utalványt. Eddig ez volt a legnépszerûbb a cafetériás juttatások közül. Nagy várakozás elõzi meg az új cafetéria-elemet, a lakáshitel-törlesztési támogatást. A munkavállalók többsége örül, mert bevallásuk szerint ez nagy anyagi segítséget jelentene számukra.

Hegedûs Sándor, az RSM DTM tanácsadó cég adócsoportjának vezetõje szerint ezt a béren felüli juttatást a munkahelyeken integrálni lehet egy már mûködõ cafeteria rendszerbe – akár évközben is –, de külön szabályrendszer szerinti hozzájárulásként is adható. A kérdés az, hogy a munkáltatónak vannak-e plusz forrásai arra, hogy a dolgozóit így is segítse, vagy a meglévõ hozzájárulásokat kívánja átalakítani, a lakáshitel-törlesztés támogatásával egyéb juttatásokat kiváltva. Utóbbira kiválóan megfelel az új lehetõség, attól azonban a szakértõ, mint fogalmazott, óva intene mindenkit, hogy a bér vagy jutalom jellegû kifizetéseket ezzel próbálja helyettesíteni.

Az RSM DTM blogján közölt ismertetés szerint az adómentes munkáltatói támogatás méltányolható lakásigényhez nyújtott hitelhez, illetve bizonyos esetben akár jelzáloggal nem biztosított, de a hitelszerzõdés, vagy a hitelkérelem alapján lakáscélú felhasználásra felvett hitelhez a vételár 30 százalékának erejéig vehetõ igénybe. A támogatási plafon ötéves periódust figyelembe véve maximum havi 83 ezer forint lehet (5 év alatt maximum 5 millió forint) új és régi lakásra, forint és devizahitelre egyaránt. A maximális ötmillió forintot a munkáltató egyben és havonta is adhatja.

Egy korábbi kormányrendelet határozza meg pontosan a méltányolható lakásigényt, amely néhány alapparaméter – a lakás értéke, szobaszáma, együtt költözõ családtagok száma – alapján egyértelmûen azonosítja, mely lakások tartoznak ebbe a körbe. Három együtt lakó személy esetén három és fél szoba a felsõ határ, hat személy esetén pedig hat. A méltányolhatóság szempontjából a lakás értékét nem kell vizsgálni. Hegedûs Sándor szerint ezen a korlátnak a hiánya miatt sokkal egyértelmûbb és átláthatóbb a rendszer.

A támogatást a munkáltató kell, hogy átutalja a kölcsönt nyújtó intézetnek, ami egyszerûen hangzik, de számos papírmunkát kell ehhez elvégezni. Egyebek mellett a munkáltatónak rendelkeznie kell a támogatás méltányolhatóságát bizonyító igazolással, a lakás vételárát, illetve építési költségét tartalmazó irattal, illetve a hitel felhasználásával is el kell számolni, például az ingatlan adásvételi szerzõdésével, illetve adott esetben az építési költség számláival. Ha ezek az igazolások nincsenek meg, akkor a juttatást bérjövedelemé lehet átminõsíteni, ami után pedig a munkáltatónak és a dolgozónak is adó-, illetve járulékfizetési kötelezettsége lesz.  A lakáshitel-törlesztési támogatást tehát, mint mondta, a szakértõ azok számára ajánlja, akiknél precíz és gondos az adminisztráció.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!