2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
A biztonságos netezésre oktat a gyermekmentõ szolgálat weboldalaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-27 09:40:53
A biztonságos internetezésre tanítja a 4-8 éves gyerekeket játékosan és szórakoztatóan a Nemzetközi Gyermekmentõ Szolgálat (NGYSZ) új weboldala, amely a www.bibianeten.hu címen érhetõ el.

Az oldalon Bibi méhecske és barátai gondoskodnak arról, hogy a gyerekek tisztában legyenek a netezés lehetséges veszélyeivel és tudják, mit kell tenniük ilyen helyzetekben – közölte az NGYSZ, a Biztonságosabb Internet Program magyarországi koordinátora hétfõn az MTI-vel.

A Ki próbálja becsapni Bibit? címû kalandos történetben – amely hangzó és írott formában is megtalálható – Bibi és barátai a bölcs Sáska professzor segítségével tanulják meg, hogy az interneten nem mindenki az, akinek mondja magát. A történet fekete-fehér karaktereit a gyerekek kiszínezhetik és megtalálják azokat a weboldalakat, amelyek biztonságosan böngészhetõk.

A bibianeten.hu a luxemburgi Biztonságosabb Internet Központ jóvoltából készülhetett el magyarul a luxemburgi weboldal mintájára. A tervek szerint a weboldalt közösen fejlesztik majd az Insafe hálózat többi központjával együttmûködve, így hamarosan újabb mesékkel bõvül a tartalom.

A Biztonságosabb Internet Program az Európai Unió által közvetített értékrenddel összhangban az internet és az új online technológiák használatának biztonságosabbá tételét szolgálja. A magyarországi konzorcium a gyermekek, szülõk, tanárok és a döntéshozók felvilágosítását tûzte ki célul.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!