2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Az ország nagy részén kedden is várható felhõszakadásForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-27 09:48:12
Tíz megyére és a fõvárosra keddre is figyelmeztetést adott ki a várható felhõszakadás miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hétfõ este helyenként – elsõsorban hegyvidéki területeken – elõfordulhat intenzívebb zivatar, ebbõl egy-egy kisebb körzetben akár 50 milliméter körüli csapadék is hullhat. Éjszakára valamelyest mérséklõdnek a zivatarok.

Kedd hajnalban ismét lehet zivatarokra számítani a keleti országrészben. A zivatarokat helyenként kedden is felhõszakadás, viharos, 60-80 kilométer/órás szél és jégesõ kísérheti.

A meteorológiai szolgálat hétfõn az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyére, valamint Budapestre adtak ki elsõ fokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken egy-egy intenzív záporból, zivatarból kedden is rövid idõ alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Az elõrejelzés szerint kedden a legalacsonyabb hõmérséklet 11-16, a legmagasabb hõmérséklet 24-28 Celsius-fok között alakul.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!