2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Akire büszke lehet KörösszegapátiForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-27 11:25:40
Valószínû többen is vannak a kis településeken, akiket foglalkoztat lakóhelyük története és feljegyzik az ott lezajló jelentõsebb eseményeket. E sorok írója teszi ezt, már évtizedek óta.

A sok feljegyzett név között egyre több olyan akad, amelyre büszke lehet a közösség…

Kiss Szilvia berettyóújfalui – volt körösszegapáti – lakos élete fordulópontja volt 2014. május 22., amikor az utolsó államvizsga feltételeit is teljesítette a Debreceni Egyetem Állam-és Jogtudományi Karán és végzett jogásszá vált.

A családja Körösszegapátiban él. Õ is ott járt általános iskolába, ahol kitûnõ eredménnyel végzett. Persze emellett más hatások is érték, amik irányították, befolyásolták pályaválasztását. Hogyan és mikor fogalmazódott meg benne, hogy ezt a pályát válassza? A könyvek világából nem tudott és nem is akart szabadulni. Mindig vonzották a magyar és történelem órák.

Ezekre így emlékezik: „Nos, igazából még aprócska voltam. Kisiskolás koromban kezdték el felkelteni az érdeklõdésemet azok a filmek, melyekben az amerikai bírák nagy lendülettel csaptak a pódiumra, azt kiáltva, hogy csendet a teremben! Vagy a jogi képviselõk felszólaltak: tiltakozom! Noha idõvel rájöttem, hogy az angolszász és a magyar jogrendszer szokásai eltérnek egymástól, de a talár látványa továbbra sem hagyott nyugodni.”

A Körösszegapátiban töltött általános iskolai és a berettyóújfalui gimnáziumi éveket is kitûnõ eredménnyel zárta. Tekintve, hogy az érdeklõdési köre nem változott, az Arany János Gimnáziumból a Debreceni Egyetemre vezetett az út. Olyan felkészítést kapott tanítóitól, tanáraitól, hogy vállalhatta az egyetemi megmérettetést.

Beteljesült az álma, melyért 5 éven keresztül küzdött. A szorgalomnak és az oktatói segítõkészségnek köszönhetõen sikerült az akadályokat leküzdeni. Az elmúlt öt év komoly küzdelmeinek eredményeként pedig ma már dr. Kiss Szilviaként írhatja alá nevét.

Ezután nagyon sok embernek akarja megköszönni mindazokat a támogatásokat, amit kapott annak érdekében, hogy céljainak ezt a fontos állomását elérje. Szüleinek, testvérének, tanítóinak és tanárainak, közeli és távolabbi rokonainak, barátainak és ismerõseinek.

Kiss Szilvia egyelõre kipiheni az elmúlt hónapok fáradalmait, aztán folytatja álmai megvalósítását.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!