2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
OH: befejezõdtek az írásbeli érettségik, hamarosan megkezdõdnek az emelt szintû szóbeli vizsgákForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-05-28 11:02:16
Sikeresen befejezõdtek az írásbeli érettségik, 16 nap alatt 1.190 helyszínen mintegy 117.800 érettségizõ írásbeli vizsgáit tartották meg – közölte az Oktatási Hivatal kedden az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a vizsgák megszervezése során az Oktatási Hivatal (OH) munkatársai 1.016.290 feladatlapot és CD-t csomagoltak be közel 38.100 biztonsági fóliatasakba, és juttattak el az érettségizõk számára 7.650 dobozban, idõben a helyszínekre. A csomagolás és a kiszállítás a többlépcsõs ellenõrzési rendszer és az abban dolgozó hivatali munkatársak, szállítók, járási hivatalok és iskolaigazgatók pontos munkájának köszönhetõen gyakorlatilag hibamentes volt.

Kitértek arra is, hogy az írásbeli vizsgák feladatlapjai valamint a hozzájuk tartozó javítási-értékelési útmutatók az elõzetes ütemezésnek megfelelõen folyamatosan kerültek fel az OH honlapjára (www.oktatas.hu), így minden érdeklõdõ pontosan tájékozódhat a feladatokról és azok megoldásairól. Kedden 14 órától már mind a 494 vizsgaanyag (feladatlapok, javítási-értékelési útmutatók, egyéb elektronikus anyagok) megtekinthetõ a jelzett honlapon.

A vizsgadolgozatok kijavítása után a diákok saját iskolájukban megtekinthetik dolgozataikat és – amennyiben úgy találják, hogy az elbírálás nem a javítási-értékelési útmutató szerint történt – észrevételt tehetnek a javítással kapcsolatban. Az emelt szintû dolgozatok megtekintésének dátuma országosan egységes: június 3. A középszintû dolgozatok megtekintési ideje – az iskola döntésétõl függõen – ettõl eltérhet.

Azok, akik közvetlenül a vizsgaszervezõ kormányhivatalok valamelyikénél jelentkeztek a vizsgára, a vizsgabehívójukról, illetve az OH honlapjáról tudhatják meg, hol tekinthetik meg a kijavított dolgozataikat. A megtekintés ideje számukra – a vizsga szintjétõl függetlenül – szintén június 3-a.

A tájékoztatás szerint az érettségi vizsgák következõ szakasza, az emelt szintû szóbeli vizsgák június 5. és 13. között lesznek: több mint 41 ezer szóbeli vizsgát tartanak 159 vizsgahelyszínen, 2.673 tantárgyi bizottság elõtt.

Az érettségizõk emelt szinten 73 féle vizsgatárgyat választottak, ezen tárgyak mindegyikébõl van szóbeli vizsga is. Az emelt szintû vizsgákat a húsz megyei/fõvárosi kormányhivatal (KH) szervezi. A szóbeli tételeket az OH készítteti el, és a KH-k közremûködésével juttatja el a háromfõs tantárgyi bizottságokhoz. A tantárgyi bizottságok elnökét és tagjait a vizsgaszervezõ KH bízza meg.

A vizsgázó teljesítményét az adott tantárgyi bizottság mindhárom tagja a vizsgatárgy leírásában, jogszabályban rögzített szempontok alapján, egyéni értékelõ lapon külön-külön értékeli, majd az egyéni értékelések egyeztetése után közösen tesznek javaslatot az érettségi vizsgabizottságnak a vizsgázó teljesítményének minõsítésére. A tantárgyi bizottság egyéni osztályozó ívet állít ki minden vizsgázóról, amelyet a vizsgaszervezõ KH megküld az illetékes érettségi vizsgabizottság részére.

Az emelt szintû szóbeliket követõen, június 16. és 27. között tartják meg a középszintû szóbeli vizsgákat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!