2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Õsszel indul meg a termelés a BAT új pécsi dohánygyárábanForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-05-29 11:02:30
Jelenleg mintegy hetven százalékos a készültség és szeptemberben kezdõdhet meg a próbaüzem a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. kilencmilliárd forintos beruházás keretében kialakított új üzemében jelentette be a társaság szabályozási és kormányzati kapcsolatok vezetõje a baranyai megyeszékhelyen.

Tóth Attila a még kialakítás alatt álló új gyáregységben tartott szerdai sajtóbejáráson arról számolt be, hogy a létesítményben innovatív, egyelõre üzleti titok tárgyát képezõ dohányterméket állítanak majd elõ.

A BAT kilencmilliárd forintot költ a 2011-ben csõdbe ment, elektronikai termékek gyártásával foglalkozó Elcoteq által korábban használt 8850 négyzetméteres üzemcsarnokának átalakítására és gépekkel való felszerelésére.

A gyárban kétszáz embernek adnak munkát, az alkalmazottakat a BAT pécsi belvárosi üzemében dolgozó mintegy négyszáz fõs állományából választják ki.

Tóth Attila szerint a termelés új helyen való megindulását követõ másfél-két évben derül ki, hogy szükség lesz-e, s ha igen, milyen mértékû munkaerõbõvítésre.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!