2024. április 24. Szerda, György.
 
A héten melegszik a levegõForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-06-02 12:23:24
A héten is több helyen eshet az esõ, de a nyár elsõ napjaiban fokozatosan melegszik a levegõ, a hétvégén ismét 30 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos középtávú elõrejelzésébõl.

Hétfõn a Dunántúlon több, másutt kevesebb napsütés várható, a Dunától keletre elszórtan zápor, esetleg zivatar kialakulhat. A legalacsonyabb hõmérséklet 7-13, a legmagasabb hõmérséklet 19-23 fok között valószínû.

Kedd reggelre egyre nagyobb területen kiderül az ég, de helyenként még kialakulhat záporesõ, egy-egy zivatar. A minimumhõmérséklet 7 és 14 fok között valószínû, a nappali maximumok várhatóan 20-25 fok között alakulnak.

Szerdán alapvetõen napos idõ várható. Napközben viszont északkeleten egy-egy zápor, zivatar kialakulhat. A leghidegebb órákban 7-14 fok lehet. A legmagasabb hõmérséklet 24-27 fok között alakul.

Csütörtök délután, este fõként a Dunántúlon várható több helyen zápor, zivatar. Nagyrészt mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében átmenetileg erõs vagy viharos széllökések is lehetnek. A minimumhõmérséklet 9-15, a maximumhõmérséklet 25-29 fok között alakul.

Pénteken eleinte fõként nyugaton, majd a középsõ megyékben is több helyen várható zápor, zivatar, keleten alapvetõen napos idõ lesz, esõnek kicsi az esélye. Megélénkül, helyenként megerõsödik a légmozgás, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is elõfordulhatnak. A leghidegebb órákban 11-17 fok lehet. Nappal 24-29 fokig melegszik a levegõ.

Szombaton és vasárnap sok lesz a napsütés, de továbbra is várhatók helyi záporok, zivatarok. Élénk, helyenként erõs lesz a szél. Szombaton a legalacsonyabb hõmérséklet 11-17, a legmagasabb hõmérséklet 26-30 fok között alakul. Vasárnap a minimumhõmérséklet 12-18, a maximumhõmérséklet 27-31 fok között valószínû.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!