2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Mentõövre váró közszolgáltatókForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-06-03 11:47:10
Van, ahol százmilliós a veszteség, ugyanakkor a hõszolgáltatónál az állam megpótolta a kiesést.

Megyénkben „bedobta a törülközõt” az elsõ közmûszolgáltató: a FÜT-M Kft. nem tudja ellensúlyozta a veszteségeit, amelyet jelentõs részben a rezsicsökkentés okozott, így kéményseprõi szolgáltatás nélkül maradhat Hajdú-Bihar 81 települése július 1-jétõl.

Hogy lesznek-e még olyan közszolgáltatók, amelyek nem tudják folytatni tevékenységüket, egyelõre kérdéses. Ez fõként azon múlik – derült ki a vezetõk válaszaiból –, hogy kisegíti-e õket az állam. Egyelõre ugyanis csak annyi biztos, hogy az esztendõ végéig még kihúzzák a vállalatok.

A megye hulladékgazdálkodási cégeinél százmillió forintokban mérhetõ a veszteség, akár csak a Hajdú-Bihari Önkormányzatok Vízmû Zrt-nél. A Debreceni Vízmû Zrt.-nél karbantartások maradnak el, ez az ára annak, hogy az üzleti terv szerint veszteség nélkül tudják befejezni az évet.

A Debreceni Hõszolgáltató Zrt.-nek viszont tényleges veszteséget az eddigi összesen 21 százalékos rezsicsökkentés nem okozott, mivel az állam kompenzálta a társaságot. A vezérigazgató szerint viszont kérdés, hogy az õszre tervezett további 3,3 százalékos rezsicsökkentést is finanszírozzák-e majd.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!