2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Indul a szezon: erre készülnek a balatoni strandokForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-06-04 06:33:30
Hamarosan nyitnak a balatoni strandok, az árakban várhatóan idén nem lesz jelentõs változás, 400 és 1000 forint között lesznek a belépõk.

Továbbra is elegendõ a víz a Balatonban, és a minõségével sincsen semmi probléma. Sokan a 17-18 fokos vízhõmérséklet ellenére már megmártóztak a tóban. Hamarosan nyitnak a fizetõs strandok is, az árakban – várhatóan – idén nem lesz jelentõs változás, 400 és 1000 forint között lesznek a belépõk.

Keszthelyen a pénztárak még nem üzemelnek, de a strand már nyitva van, s jónéhányan napoznak, a bátrabbak pedig a vízbe is bemerészkedtek. Csendes Antal, a strand vezetõje a Kossuth Rádió Napközben címû mûsorában elmondta: jelenleg szabad strandként üzemelnek. Tavaly õsszel egy pályázaton sétány építésére nyertek támogatást, így sétányként egész télen nyitva volt a strand. A hivatalos nyitást – amennyiben a vízhõmérséklet is megfelelõ lesz – pünkösdre tervezik. Ha nem jön lehûlés, a június 8-i hétvégére 20-21 fokra emelkedhet a vízhõmérséklet. Ha ennél hidegebb lesz a víz, akkor az iskolai tanév végén, június 13-án nyit a keszthelyi strand. A belépõdíjat nem emelik idén, de a szolgáltatásokat bõvítenék még, a bébi-korosztály számára játszóteret terveznek építeni, tájékoztatott Csendes Antal.

Balázs Árpád, Siófok polgármestere és a Balatoni Szövetség elnöke arról számolt be a mûsorban, hogy az Yvette-ciklon utolsó nyomait is eltakarították már, letették a lejárókat, a strandok nyitva vannak. A siófoki strand 15 kilométer hosszú, ebbõl csupán másfél kilométeres a fizetõs szakasz, így az alacsonyabb és magasabb fizetõképességû vendégek is kényelmesen tudnak nyaralni. Balázs Árpád hangsúlyozta: harmadik éve nem változtatnak a belépõjegyek árán, az alapbelépõ ezer forintba kerül, de van nyugdíjas és diák kedvezmény, valamint bérlet, a helyi lakosok pedig igénybe vehetik a Siófok kártyát.

Somogyi László, a Probio Zrt. vezérigazgatója arról tájékoztatott, hogy Balatonfüred két stranddal várja a fürdõzõket. A Kisfaludy strand nagyon szép fekvésû és közel öthektáros területen fekszik, az Esterházy strand kisebb, de magasabb minõséget, több szolgáltatást nyújt. Az elõszezonban – június 20-ig – egészen biztosan maradnak a tavalyi belépõjegyárak, az ezt követõ idõszak jegyárairól pedig a jövõ heti igazgatási ülésen döntenek, tájékoztatott Somogyi László.

Zana András, a balatonalmádi önkormányzat településfejlesztési osztályvezetõje a mûsorban elmondta: a négy strandjuk közül egyiken sem lesz áremelés ebben a szezonban. A felnõtt napi belépõ 630 forintba kerül, a gyermekek és a nyugdíjasok pedig 460 forintért fürdõzhetnek, de számos kedvezményt is igénybe vehetnek a látogatók és SZÉP-kártyát is elfogadnak.

Sokakat érdekel, hogy kutyás strand van-e a Balatonnál. Balázs Árpád erre úgy válaszolt, hogy jelenleg nincsen, és várhatóan nem is lesz, a teljes partszakaszon tilos a kutyák fürdetése. Az ÁNTSZ nem engedélyezi – mondván a Balaton az emberek fürdésére szolgál, tette hozzá a siófoki polgármester.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!