2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Hat civil áldozat a tanker elleni NATO-csapásbanForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-09-07 14:11:53
Hat civil állampolgár - köztük egy gyerek - vesztette életét abban a légitámadásban, amelyet NATO repülõgépek hajtottak végre két üzemanyag-szállító teherautó ellen.

A légitámadás összesen 54 emberéletet követelt, és meghalt az egyik teherautó sofõrje és fia is - õket a tálibok végezték ki. A hatósági közlemény szerint a többi áldozat fegyveres felkelõ volt, csakúgy, mint a légicsapás 15 sebesültjének többsége. Az áldozatokról eddig eltérõ információk láttak napvilágot, az elsõ hírek kilencven körülire tették a halottak számát.

A felkelõk csütörtök este rabolták el a jármûveket, amelyek a NATO-erõknek szállítottak üzemanyagot az ország északi részén található Kunduz tartományban. Az elrabolt teherautók azonban egy folyón áthaladva megakadtak. Akkor a tálibok úgy döntöttek, hogy lecsapolják a tankereket, amihez a közelben élõ falusiak is csatlakoztak. A NATO gépek ekkor támadtak, hatalmas robbanást okozva. A tartományban szolgáló német hadsereg korábban annyit közölt, hogy a támadásról egy helyi parancsnok döntött, miután "megállapították, hogy csak lázadók vannak a területen".

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!