2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Fokozott ellenõrzés lesz a közutakon a pünkösdi hosszú hétvégénForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-06-06 10:46:01
Fokozott, elsõsorban az ittas vagy bódult állapotban jármûvezetõk kiszûrését célzó ellenõrzést tartanak a rendõrök az ország közútjain a pünkösdi hosszú hétvégén – közölte a rendõrség csütörtökön honlapján.

A rendõrség az Európai Unió számos tagállamában péntektõl hétfõig tartandó “TISPOL” ellenõrzés keretében tartandó közlekedésbiztonsági akciója a gépjármûvezetõk mellett kiterjed a motorkerékpárosokra, a segédmotoros-kerékpárosokra, illetve kerékpárosokra is.

Az ellenõrzés során a rendõrség kiemelt figyelmet fordít az agresszív, vagy ittas állapotban közlekedõ, szabályszegõ gépjármûvezetõk kiszûrésére, a passzív biztonsági eszközök használatának ellenõrzésére, továbbá a gyorsforgalmi úthálózat, a fõútvonalak forgalmának folyamatosságára, valamint a forgalmi torlódások megelõzésére.

Az Országos Rendõr-fõkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint az Európai Unióban a halálos és a súlyos személysérüléses közúti balesetek jelentõs (mintegy 20 százalékos) részét ittas vezetõk okozzák, s ehhez hasonló arányú veszélyt okoznak a kábítószer hatása alatt álló jármûvezetõk is. Becslések szerint az unióban évente 10 ezer halálos áldozatot követel az ittas vagy bódult állapotban történõ jármûvezetés.

Magyarországon, az idei év elsõ 4 hónapjában az összes személysérüléses közúti közlekedési és azon belül az ittas állapotban okozott balesetek aránya a tavalyi év azonos idõszakához képest 9,6 százalékról 10,5 százalékkal emelkedett – olvasható a rendõrség közleményében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!