2024. április 19. Péntek, Emma.
 
A melegeket sem kímélte az edelényi polgármesterForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-09-07 15:11:54
"Majd a börtönben megtudja Szetey Gábor, hogy milyen az, amikor a melegek házasságot kötnek" - hangzott el Molnár Oszkártól.

- ezt mondta Edelény polgármestere azon a júniusi közgyûlésen, ahol arról is beszélt, hogy a várandós roma nõk gumikalapáccsal ütik hasukat, hogy fogyatékos gyerekük szülessen és így több családi pótlékot kapjanak.

 

A Fidesz szerint az ügy továbbra is az önkormányzatra tartozik.

A polgármester hozzászólásában elõbb arról beszélt, hogy majd a börtönben megtudják a melegek, hogy milyen egymással házasságot kötni. Ezt követõen megemlítette a homoszexualitását már korábban nyíltan vállaló Szetey Gábor egykori államtitkárt, akivel kapcsolatban megismételte a börtön és melegházasság hasonlatát, illetve az államtitkár korábbi politikai szerepvállalása kapcsán a közbeszédben nem használatos kifejezéssel illette a melegeket.

Szetey Gábor még államtitkárként két éve jelentette be a melegfesztivál megnyitóján, hogy homoszexuális. Az edelényi polgármester vasárnap nem válaszolt az RTL Híradó kérdésére, hogy szerinte miért kerülne börtönbe a volt államtitkár. Csak annyit mondott, hogy: "Én egy rendkívül toleráns ember vagyok mindenkivel szemben. És a melegek is tõlem lehetnek melegek, egyetlen problémám van velük. Az, hogy ne akarják a betegségüket, vagy a problémáikat ráerõszakolni a többségi társadalomra."

Molnár Oszkár a Fidesz országgyûlési képviselõje, és megyei alelnöke. A pártnál megkeresésünkre azt mondták: a helyi közgyûlési vitában elhangzottak ügyében a helyi önkormányzat illetékes.

Mint ismeretes, ugyanezen a közgyûlésen a polgármester arról is beszélt, hogy néhány településen a roma anyák gumikalapáccsal ütik a hasukat, hogy fogyatékos gyereket szüljenek és így több családi pótlékot kapjanak. Azóta több roma szervezet is a lemondását követeli, hétfõn tüntetést is tartanak a településen.Molnár Oszkár most azt mondta, feljelentést tesz a rendõrségen, hogy a nyomozók kiderítsék, mi az igazság.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!