2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Megalakult a harmadik Orbán-kormányForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-06-09 14:20:43
Kinevezte Orbán Viktor harmadik kormányának minisztereit Áder János köztársasági elnök pénteken Budapesten, ezzel megalakult az új kabinet.

Áder János államfõ a Sándor-palotában reggel kilenckor kezdõdött kinevezési ünnepségen adta át megbízólevelét Semjén Zsolt tárca nélküli miniszternek, Pintér Sándor belügyminiszternek, Balog Zoltánnak, az emberi erõforrások miniszterének, Fazekas Sándor földmûvelésügyi miniszternek, Hende Csaba honvédelmi miniszternek, Trócsányi László igazságügyi miniszternek, Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszternek, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszternek és Lázár Jánosnak, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszternek.

A köztársasági elnök Orbán Viktor kormányfõ és Kövér László, az Országgyûlés elnöke jelenlétében nevezte ki az új kormány minisztereit pénteki hatállyal.

Az alaptörvény értelmében a minisztereket a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök nevezi ki, a kabinet a tárcavezetõk kinevezésével alakul meg.

Orbán Viktor harmadik kormányának tagjai az Országgyûlés délelõtt 11-kor kezdõdõ, egyórásra tervezett plenáris ülésén esküt tesznek.

Orbán Viktort május 10-én választotta újra miniszterelnökké a parlament.

A Sándor-palotában tartott rövid rendezvényen, amelyen beszédek nem hangzottak el, családtagok és munkatársak vettek részt. Az új kormányt rövid mûsorral köszöntötték, majd az elnöki hivatal koccintásra invitálta a jelenlévõket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!