2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Hamarosan Miskolc-Kassa EuroEXPOForrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2008-09-18 13:56:35
   A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara székházában tájékoztatta a Programbizottság a sajtó képviselõit az október 16-19 között Miskolcon megrendezendõ, Miskolc-Kassa EuroEXPO rendezvényrõl.

A miskolc és Kassa vonalán húzódó interrégiós övezetben a térség kiemelt gazdasági és idegenforgalmi lehetõsége rejlik. A két város közötti mindössze 80 kilométeres távolság, az 500 ezer fõt meghaladó lakosság jelentõs fogyasztói bázist kínál és biztosít a nemzetközi befektetõi piac számára is.

 Miskolc és Kassa városok híres nagy tradicionális vásárainak, vásárvárosi rangjának a megújítását tûzte ki célul az a gazdaságélénkítõ program, amelynek elsõ rendezvénye lesz az EuroEXPO.

 Fedor Vilmos, Miskolc alpolgármestere a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy a már kulturális téren kiváló együttmûködést kell a gazdaságban, a kis és középvállalkozások szintjén elõsegíteni ezzel a rendezvénnyel. Nagy elõnyt jelent, hogy Kassa lesz 2013-ban Európa Kulturális Fõvárosa.

 Szabó János, vásárigazgató elmondta, hogy az öt éves program fõ célja a gazdaságélénkítés mellett a kereskedelemfejlesztés, a piacmegtartás, és lehetõség szerinti bõvítés. Így azoknak a hazai cégeknek is ajánlatos a rendezvényen részt venniük, akiknek még csak a terveikben szerepel a szlovák piac felé való nyitás. A szlovák rendezõ cég a Miskolc Kassa EuroEXPO-n, 300 négyzetméteres területre szervez partnereket, de a következõ évben Kassa lesz a házigazda, s a most itt kiállító hazai cégek kedvezményes lehetõséget kapnak majd arra, hogy Szlovákiában is bemutatkozhassanak. A kísérõ rendezvények között szakmai nap, konferencia, üzleti estély, kulturális programok, gyerekeknek és családoknak szóló szórakoztató programok szerepelnek.

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!