2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Hõség – Szerdára tizennégy megyére és Budapestre adtak ki figyelmeztetéstForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-06-11 09:13:08
Szerdára már tizennégy megyére és Budapestre adott ki a hõség miatt citromsárga, vagyis elsõfokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddi, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Gyõr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyére, valamint a fõvárosra adtak ki figyelmeztetést, mert ott szerdán a napi középhõmérséklet 25 Celsius-fok felett alakulhat.

A legalacsonyabb hõmérséklet 13 és 20 fok között várható. A legmagasabb hõmérséklet általában 31 és 36 fok között, északkeleten kevéssel 31 fok alatt alakul.

A meteorológiai szolgálat arra is felhívta a figyelmet, hogy szerdán is nagyon erõs UV-B sugárzás várható. A napon akár 15-20 perc alatt is le lehet égni. Emiatt mindenkitõl azt kérik, hogy fokozottan védekezzen a leégés ellen, és aki teheti, délelõtt 11 és délután 3 óra között ne napozzon.

Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Tolna és Pest megyére, továbbá Budapestre a várható heves zivatarok miatt is elsõfokú figyelmeztetést adtak ki.

A meteorológiai szolgálat azt írta: szerda délután az ország középsõ részén és délen, este északnyugaton is elõfordulhat elszórt jelleggel zivatar, amelyet átmenetileg viharossá fokozódó szél, esetleg jégesõ kísérhet.

Az elõrejelzés szerint csütörtöktõl mérséklõdhet a kánikula, de néhol még akkor is 32 fokig melegedhet a levegõ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!