2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Gyorsabban gurul a magyar dinnyeForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-06-12 08:14:35
A sárgadinnyével már elindult a hazai dinnyeszezon, két-két és fél hét múlva pedig már görögdinnye is lesz a boltokban. A hazai dinnyepiac szereplõi tervezik, hogy online kapcsolatot tartanak fenn a megrendelt tételek betakarítása, csomagolása és gyors szállítása érdekében.

Lesz elegendõ magyar dinnye a piacon, a hónap végén már hazai görögdinnyét vásárolhatunk a boltokban. A hazai dinnyeszezon a sárgadinnyével indult már több mint egy hete – hangzott el a Kossuth Rádió Krónikájában.

A sárgadinnyével indult a hazai dinnyeszezon, a termelõk optimisták. Kedvezõ idõjárás mellett a görögdinnye is a szokásosnál hamarabb kerülhet a boltokba, várhatóan két-két és fél hét múlva. Június végére pedig már nagyobb mennyiségben – mondta Oravecz Tamás, a Dinnyetermelõk Országos Szövetségének elnöke, aki szerint „ütemesen fog bejönni a dinnye”, mert van ahol másképp ültetettek, más technológiával.

A dinnyetermelõk jelezték az üzleteknek a szezon kezdetét, hogy idõben fel tudjanak készülni a magyar szántóföldi gyümölcs fogadására.

Fodor Attila, a CBA üzletlánc kommunikációs igazgatója azt mondta: felkészültünk arra, hogy onnantól kezdve, amikor hazai forrásból el tudjuk látni a piacot, teljes egészében átálljunk a magyar dinnye forgalmazására.

A hazai dinnyepiac szereplõi azt is tervezik, hogy online kapcsolatot tartanak fenn a megrendelt tételek betakarítása, csomagolása és gyors szállítása érdekében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!