2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Csökkentik a távhõ díját DebrecenbenForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-09-08 15:17:42
A hõdíj 14 százalékos csökkentése a fogyasztói árban 10 százalékos mérséklést jelent. A nem lakossági körben már októbertõl, a lakosságnak viszont csak novembertõl lehet olcsóbb a távhõ.

Debrecen – Jóllehet, a debreceni erõmû szeptember harmadikán benyújtotta a Debreceni Hõszolgáltatónak a hõdíjak 14 százalékos csökkentésérõl szóló javaslatát, a szolgáltató az árcsökkentést (ami a fogyasztói árban egyébként nagyjából 10 százalékos mérséklést jelent majd) október elsejétõl csak a nem lakossági szektorban tudja meglépni.

Ott ugyanis szabadár van, és nem kell elõzetesen egyeztetniük. A lakossági szektorban viszont (a törvény betûje szerint) az árváltozást a Magyar Energia Hivatallal elõzetesen jóvá kell hagyatni, utána mehet (várhatóan az októberi) városi közgyûlés elé, ezért ebben a körben valószínûleg csak novembertõl lesz mód a hõdíj tizennégy százalékos csökkentésére a megyeszékhelyen – mondta el a Napló érdeklõdésére Csonka Tibor, a Debreceni Hõszolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

A vállalatvezetõ hozzátette, hogy amennyiben az egyetemes szolgáltatói gázár október elsejétõl beharangozott, tíz százalék körüli csökkenése valóban megtörténik, az tovább mérsékelheti az otthonukat távhõvel fûtõ debreceniek terheit.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!