2024. április 17. Szerda, Rudolf.
 
Kurkuma, a természetes fogfehérítõForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-06-16 17:56:07
Igen, ez teljesen igaz. A sárga növényi por, amely sárgára színez mindent, ami, és aki hozzáér… Már biztosan kitaláltátok, hogy a kurkumáról van szó.

Ez a hihetetlen gyógynövény a titkos összetevõ abban, hogy a legfényesebb, legfehérebb fogakat kölcsönözze használójának. Az Examiner.com írt arról, ahogy a kurkuma - minden idõk legkedveltebb konyhai fûszere és gyógyászati célú növénye- jó fogfehérítõ is egyben.

Azt már tudjuk, hogy a kurkuma nagyszerû gyulladásra, és védi az agyat az öregedés ellen. Erõs fertõtlenítõ, antibakteriális és rákölõ növény - ennyi jó tulajdonság már szinte csodával határos jelenség, ily módon nagyon kivételessé téve ezt a növényt.

A kurkuma más szépítõ tulajdonságokkal is rendelkezik. Arcpakolásként alkalmazva csökkenti az arc pórusait. Az indiai menyasszonyok esküvõjük napja elõtt használják, csak emiatt.

Körülbelül fél evõkanál szárított, szerves kurkumaport és egy kis vizet összekeverve fogkrémet készítettem, és úgy gondoltam kipróbálom a hatását. Nagyon óvatosnak kell lennünk a krém felvitelénél, mert bármi, ami a kurkumaporral érintkezik- kivéve a száj belsejét, élénk sárgára színezõdik, beleértve a fogkefét is. De, ahogy sejteni lehet, csodásan fehéríti a fogakat!

A kurkuma jót tesz szájhigiéniánknak is és nem csupán fogfehérítésre használhatjuk. Erõs gyulladásgátló hatása miatt jó az ínynek is - a magyar 30 év feletti emberek nagy része ínybetegségekben szenved - úgyhogy különösen ajánlott a használata. Ezen kívül erõsen antimikrobiális is, vagyis megöli a fogszuvasodást és ínybetegségeket okozó baktériumokat!

Használata: 1/2 evõkanál szárított szerves kurkuma gyökérhez adj hozzá egy kis vizet - és kész is. Moss fogat úgy, mint eddig… Egyszerû, de nagyszerû!

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!