2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Leszámolás késsel, baseballütõvelForrás: haon
Utolsó módosítás: 2008-09-18 13:59:19
Komolyabb rendõri jelenlétet igényelt egy emberölési kísérlet miatti tárgyalás szerda délelõtt a Debreceni Ítélõtáblán.

Csak a tárgyalóteremben hat rendõr sorakozott fel, nehogy elszabaduljanak az indulatok a Debreceni Ítélõtáblán, ahol szerda délelõtt tizenhárom vádlott ügyében járt el a bíróság egy 2005. július 16-án, Törökszentmiklóson történt brutális leszámolás következményeként. A háttér: a bûncselekményt megelõzõ estén a két helybeli, népes család feje összevitatkozott a Betyár nevezetû sörözõben.

 

Egy vádlott még a rendõrségen úgy nyilatkozott errõl a szóváltásról, hogy az egyik, a szórakozóhelyen túlerõben lévõ „fõnök”, R. Béla arcon vágta a másikat, aki nem is nagyon üthetett vissza, mert „rugós kések csattanását lehetett hallani”. A revans nem váratott sokáig.


Bosszú

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság által megállapított tényállás szerint, a pofont adó férfi, autójában ismerõsével és annak barátnõjével, a törökszentmiklósi romatelepre tartott a hajnal órákban, amikor riválisaik eléjük vágtak, és megállásra kényszerítették õket egy buszmegállónál. A számonkérés hamar tettlegességbe torkollott, miközben egyre-másra érkeztek a bosszúra készülõ család tagjai. Elõbb a ismerõst, F. Gyulát vették körbe, akit a megvert férfi fia – az elsõ rendû vádlott – baseballütõvel leterített, majd kést mártott belé. A földön fekvõ embert a támadó fivére, anyjuk – a másod és a harmadrendû vádlottak –, és egy azonosítatlan személy is megszúrta konyhakéssel. A többiek eközben folyamatosan ütlegelték, fenyegették, hiába mutogatta trikóját felhúzva a sérüléseit.

A vádlottak rövidesen R. Béla ellen fordultak, akinek az elsõ rendû vádlott szintén odacsapott a baseballütõvel, testvére pedig õt is megkéselte. Jellemzõ jelenet: a több sebbõl vérzõ F. Gyulát a barátnõje a sógonõje lakásába menekítette be – sarkukban egy szamurájkardot lóbáló fiatalember rohant fenyegetõzve. Az eseményekhez hozzátartozik, hogy F. Gyula sógora épp a munkásbuszt várta a megállóban, mikor a véres leszámolás õt is utolérte. A férfi hozzátartozója segítségére sietett volna, mikor valaki úgy tarkón vágta, hogy elterült. A bíróságon a vádlottak egyike sem tett vallomást.


6 év 6 hónap


A megyei bíróság az elsõ rendû vádlottat – aki a bûncselekményt megelõzõen többször volt már büntetve testi sértésért, garázdaságért – elsõ fokon 6 év börtönre ítélte. A büntetlen elõéletû, testvérével együtt igen csak kigyúrt másodrendû vádlottat 6 év 6 hónap fegyházzal, anyjukat 2 év szabadságvesztéssel sújtották. A többiekre egy éves, illetve 8 hónapos fogvatartást mért a bíróság.


A Debreceni Ítélõtáblán – másodfokon – a büntetõeljárás november 12-én folytatódik, amikor is bizonyítást vesznek fel, azaz tanúkat hallgatnak meg. Mint Koszta Jánostól szóvivõ a Haon-nak elmondta, erre azért van szükség, hogy megtegyék az elsõ fokon elmulasztott eljárási cselekményeket.
A rendõröknek a megjelenésen kívül nem akadt intézkedni valójuk, ugyanakkor a következõ tárgyaláson várhatóan R. Béla is ott lesz majd…

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!