2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Választás 2014 – Közzétette az ÁSZ a sajtótermékek tájékoztatóit politikai hirdetéseikrõlForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-06-18 11:55:28
Közzétette honlapján az Állami Számvevõszék (ÁSZ) az országgyûlési választási kampányban megjelentetett politikai hirdetésekre vonatkozó, sajtótermékek által megküldött tájékoztatókat – közölte az ÁSZ kedden az MTI-vel.

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy a választási eljárásról szóló törvény alapján a 2014. évi országgyûlési választást megelõzõ kampányidõszakban politikai hirdetést csak azok a sajtótermékek tehettek közzé, amelyek elõzõleg eljuttatták hirdetési szolgáltatásaik árjegyzékét az ÁSZ részére.

A 459 nyomtatott és 334 elektronikus sajtótermék hirdetési árjegyzékét az ÁSZ január 31-én tette közzé a honlapján.

Az ÁSZ felidézte: a jogszabály alapján nyilvántartásba vett sajtótermékeknek a választást követõ 15 napon belül tájékoztatniuk kellett az ÁSZ-t a közzétett politikai hirdetésekrõl. A tájékoztatásnak tartalmaznia kellett, hogy az adott sajtótermék az egyes jelöltek és jelölõszervezetek politikai hirdetéseit kinek a megrendelésére, milyen ellenérték fejében, mikor és milyen terjedelemben tette közzé.

Az ÁSZ a határidõ lejártát követõen kétszer is felhívta a tájékoztató megküldését elmulasztók figyelmét a törvényi kötelezettségük teljesítésére, ennek ellenére 10 sajtótermék nem küldte meg a politikai hirdetésekrõl szóló tájékoztatóját – közölte az ÁSZ.

Az ÁSZ honlapjára felkerült tájékoztatóból kiderül: a nyomatott sajtótermékek közül nem küldte meg beszámolóját a Cegléd Mozaik, a DK Dunaújváros Közösségi Központ, a Kerepesi Vélemény, a PiedzoDekor, az Új Fehértói Hirdetõ és a Zsolcai Hírmondó, az elektronikus sajtótermékek közül pedig a kurir.hu, az orszaghirei.hu, az ötvenentúl.hu és a webforditas.hu.

Az ÁSZ közölte: a beérkezett tájékoztatókat feldolgozta és a www.asz.hu oldalon a Választás 2014 menüpont alatt elérhetõvé tette, azok adatait a 2014. évi országgyûlési választás kampánypénzeinek ellenõrzése során felhasználja. Az ÁSZ a sajtótermékek által megküldött tájékoztatók tartalmáért felelõsséget nem vállal.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!