2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Interaktív gyermekelõadás a környezetvédelemrõlForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-06-19 10:06:20
A környezetvédelem fontosságára hívja fel a figyelmet a Futurobi kalandjai címû interaktív gyermekelõadás, amelyet országszerte 19 városban láthat nyáron a közönség.

A zenés darab fõszereplõje Futurobi, egy kedves kis robot a jövõbõl, aki a barátai és a közönség segítségével meg akarja menteni a bolygót az ökokatasztrófáktól. Kókai János költõ-drámaíró darabját Major Róbert állította színpadra, az Esztrád Színház társulata pedig a különleges technikai megoldásoknak köszönhetõen virtuális fõszereplõvel lép a közönség elé. Az elõadás zenei anyagát a lemezlovas-zeneszerzõ és producer Titusz szerezte.

Az elõadás turnéállomásainak idõpontjai és helyszínei a www.zoldbaratok.hu oldalon érhetõk el, a záróelõadás szeptember 20-án lesz a Szarvasi Vízi Színházban – közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég szerdán az MTI-vel.

A Szarvasi Arborétum Magyarország nagy arborétumainak és botanikus kertjeinek összefogásával március 20-án indította el a környezettudatos gondolkodásra és magatartásra nevelõ Új módszerekkel a zöld jövõért címû országos programot és versenyt a Környezet és Energia Operatív Program támogatásával. A 20 állomásos országos roadshow során a magyarországi arborétumokban és botanikus kertekben interaktív programokkal, családi vetélkedõkkel várják a családokat, ezzel párhuzamosan pedig Futurobi zenés színházi elõadása is végigutazza az országot a program részeként.

Az országos arborétumi rendezvénysorozat eseményei a jeles zöld világnapokhoz kapcsolódnak. A kezdeményezés célja, hogy eredeti természeti környezetben hívja fel a lakosság figyelmét a környezettudatosság fontosságára.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!