2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
A hétvégén szelesebb, kissé hûvösebb idõ várhatóForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-06-20 09:41:02
A hétvégén szeles, néhol esõs idõ várható, s némileg enyhül a meleg is, helyenként csak 20 Celsius-fokig emelkedik a hõmérséklet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésében.

Pénteken hajnaltól egyre többfelé megerõsödik a szél, az ország középsõ részén, valamint zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. Emellett északnyugat felõl átmenetileg erõsen megnövekszik a felhõzet, északkeleten és délnyugaton kevesebb, másutt hosszabb idõre kisüt a nap. Szórványosan várható zápor, északkeleten és délnyugaton néhol zivatar is elõfordulhat. A legalacsonyabb hõmérséklet 11-16 fok között, a legmagasabb hõmérséklet 20-26 fok között alakul.

Szombaton napos idõ várható, de az Északi-középhegység térségében és a Tiszántúlon helyenként kialakulhat zápor. A szél megélénkülhet, a középsõ országrészben meg is erõsödhet. A leghidegebb órákban 7-13 fok lehet. Nappal 22-25 fokig melegszik a levegõ.

Vasárnap is többfelé megélénkül, a középsõ országrészben helyenként meg is erõsödhet a szél. Ezzel együtt túlnyomóan napos idõ várható. Az északkeleti és estefelé esetleg a délnyugati határvidéken elõfordulhat egy-egy zápor. A minimum-hõmérséklet 7-13, a maximum-hõmérséklet 23-27 fok között alakul.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!