2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Hétfõn kezdõdik a szúnyogirtásForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-06-20 10:51:38
Megfelelõ idõjárási körülmények esetén hétfõn megkezdõdik a szúnyogirtás a fõvárosban és az ország további hétszáz településén – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (OKF) helyettes szóvivõje csütörtökön az MTI-t.

Ez ehhez szükséges közbeszerzési eljárásokat lefolytatta az OKF, amely a kormány döntése alapján átvette ezt a feladatot az önkormányzatoktól – közölte Mukics Dániel.

Mint elmondta, az OKF által megbízott társaságok 820 ezer hektáron végeznek majd szúnyogirtást. A kezelések során kiemelt figyelmet fordítanak a lakosság és a környezet védelmére.

A szakértõk figyelmeztetése szerint az enyhe tél, illetve a májusi sok csapadék következtében a vízzel borított területeken optimális tenyészhelyek jöttek létre a szúnyogoknak. Az árvízi szúnyogfajok a szokottnál is több petét raktak le a folyók és belvízi területek mentén, ezért extrém mértékû szúnyoginvázióra lehet számítani a nyáron.

További kockázatot jelent, hogy a környezõ országokban megjelent az ázsiai tigrisszúnyog, és számítani kell arra, hogy ezek a rovarok felbukkannak Magyarországon is, elsõsorban a déli és nyugati országrészeken – mondta Mukics Dániel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!