2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
MVM: megoldott a paksi erõmû ellátásaForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-06-21 12:03:00
Címkék: Bihari hírek, mvm
Az MVM szerint alternatív útvonalon biztosítható a paksi atomerõmû mûködéséhez szükséges üzemanyag. A Népszabadság korábban azt írta: nem jár az atomvonat az ukrán válság miatt, nem érkeznek vasúti szállítmányok az atomerõmûveket mûködtetõ üzemanyaggal az országba.

Az atomerõmû képes az energiatermeléshez szükséges üzemanyag biztosítását alternatív szállítási útvonalon megoldani - közölte az Magyar Villamos Mûvek (MVM) a Magyar Nemzettel.

A lap pénteki számában az MVM-re hivatkozva azt írta: a kiégett fûtõanyagok, tokozott kazetták tárolása biztonságosan és teljes mértékben megoldott, nem befolyásolja az atomerõmû normál üzemi mûködését.

A Magyar Nemzet annak kapcsán kereste meg az MVM-et, hogy a Népszabadság csütörtökön arról írt: jelenleg nem jár az atomvonat az ukrán válság miatt, azaz nem érkeznek vasúti szállítmányok az atomerõmûveket mûködtetõ üzemanyaggal az országba.

A lap szerint jelentõs információkat az ügyben nem kaptak az MVM-tõl, a társaság ezt azzal indokolta, hogy a nukleáris üzemanyag, illetve a kiégett kazetták szállításával kapcsolatos információk minõsített adatok. Így nem kaptak választ arra sem, hogy az orosz-ukrán válság befolyásolhatja-e a szállításokat.

Ha igazak is a sajtó értesülései, amelyeket nem kívánunk kommentálni, az atomerõmû képes a friss üzemanyag-beszerzést alternatív szállítási útvonalon vagy más szállítók bevonásával megoldani - közölte a villamos mûvek, hangsúlyozva: az atomenergián alapuló villamosenergia-termelés erõsíti az ország energiafüggetlenségét, és jelentõs biztonságot nyújt, szemben például a földgázzal.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!