2018. április 25. Szerda, Márk.
 
Pollenhelyzet – ÁNTSZ: a hétvégén átmenetileg javul a helyzetForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-06-22 11:46:34
Az Országos Környezetegészségügyi Intézet előrejelzése szerint a hidegfront hatására csak átmenetileg, de csökken a levegőben lévő virágpor mennyisége – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az MTI-vel.

Ezzel együtt – mint kiemelték – a pázsitfüvek virágporának mennyisége helyenként nagyon magas is lehet. A kültéri allergén gombák koncentrációja jellemzően a közepes tartományban marad, de helyenként elérheti a magas, sőt a nagyon magas szintet is.

A pázsitfűfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas, a csalánféléké a közepes, az útifűé és a hársfáé pedig az alacsony-közepes tartományban alakul a hétvégén. A lórom pollenje, illetve a kevésbé jelentős allergének közül a szelídgesztenye és a bálványfa virágpora jellemzően csak alacsony koncentrációban van jelen a levegőben.

Emellett elkezdődött a libatopfélék és a kender virágzása is, virágporukból azonban egyelőre csak egy-egy szem fordul elő a levegőben, pollenkoncentrációjuk a héten még várhatóan alacsony marad, nem éri el a tüneteket okozó szintet – írta az ÁNTSZ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!