2024. április 24. Szerda, György.
 
Ilyen még nincs Budapesten: még ebben a ciklusban megépülhetForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-06-24 12:19:23
Címkék: Bihari hírek
A világban az elsõ öt, Európában az elsõ három konferencia célpont között lehet Budapest, ha megvalósul a magyar fõvárosba tervezett 4-5 ezer fõ befogadására alkalmas új konferencia-központ. A kiemelt fõvárosi beruházásokért felelõs kormánybiztos azt mondja: kutatások bizonyítják, hogy a beruházás tíz éven belül megtérülhet. Rendezvényszervezõ és turisztikai szakértõk szerint nagy szükség van egy ilyen konferencia-központra, amely ráadásul további munkahelyeket és bevételeket is hozhat az országnak.

Bár a budapesti panoráma a Gellért-hegyrõl csodálatos, a szakemberek szerint Magyarországnak ennél komolyabb, most még kiaknázatlan turisztikai lehetõségei is vannak.

Budapestnek óriási szüksége lenne egy a mostaniaknál nagyobb, négy-ötezer fõs konferencia-központra – véli Ferenczy Anikó, a Magyar Turizmus Zrt.a kongresszusi igazgatója. A szakember szerint a turizmusnak ma ez az ága a leginkább kifizetõdõ, a konferencia-központokat évekre elõre lekötik. Hangsúlyozta, a konferenciaturisták minimum háromszor-négyszer többet költenek, mint az átlag turista.

A kiemelt budapesti beruházásokért felelõs kormánybiztos, Fürjes Balázs a Hír TV-ben azt mondta: négy éven belül megépülhet egy ilyen kongresszusi központ. A kormánybiztos kutatásokra hivatkozva úgy véli: a beruházás tíz éven belül megtérülhet, mert a fõváros adottságai jók, kellemes a klíma, jó a közbiztonság és van elég jó áron elérhetõ szállodai szoba is.

„Elérhetjük azt, hogy a világban az elsõ öt, Európában az elsõ három konferencia célpont, konferencia-turizmus város között legyen Budapest – mondta a Fürjes Balázs.

A fejlesztéssel a rendezvényszerzõ szakma húszéves álma válhat valóra. Ganczer Gábor, a Magyarországi Rendezvényszervezõk Szövetségének elnöke szerint hiánypótló lenne a központ, amellyel Magyarország tovább erõsödhet, mint turisztikai célpont.

Nagy befogadóképességû kongresszusi központ hiányában, jelenleg, például nagy nemzetközi orvoskongresszusokat nem tudnak a városba hozni – tette hozzá.

A Mûvészetek Palotája és a Nemzeti Színház szomszédságában, egy 13 ezer négyzetméteres területen épül majd fel az új központ, 20 milliárd forintból.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!