2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Félidejéhez érkezett a váci vasútállomás felújításaForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-06-25 09:43:16
Folyamatosan adja át a kivitelezõ a váci vasútállomás egy éve tartó felújítása során eddig elkészült munkarészeket, júliustól újra a vasútállomás épületében, de már az új pénztáraknál lehet jegyet váltani - mondta a helyszínen tartott sajtótájékoztatón kedden Loppert Dániel, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztõ (NIF) Zrt. kommunikációs igazgatója.

A teljes rekonstrukció egy év múlva készül el. A felújított vasútállomás épületének mûszaki átadása megkezdõdött, a vasúti pálya felújítása ötven százalékos készültségi fokú. A következõ lépés az elsõ új, fedett magas peron és a hozzá tartozó vágányok átadása lesz, szintén júliusban - mondta a kommunikációs igazgató.

A forgalom így az új vágányokra terelõdik és megkezdõdhet azoknak a régi vágányoknak a bontása, amelyeken jelenleg halad a forgalom. Ez teszi lehetõvé, a félig elkészült peronok alatti aluljárók, valamint a közúti aluljárók építésének a folytatását is. A peronokhoz az aluljárókból lépcsõn és lifttel is fel lehet jutni, az aluljárókba pedig lejtõs rámpákon juthatnak le a kerekesszékkel közlekedõk. A beruházás része a 350 autót befogadó P+R parkoló, és a vágányok mellé 7 ezer négyzetméternyi zajvédõ fal is épül, ebbõl 3800 négyzetméter már elkészült.

Az új távközlési és biztosítóberendezési funkciókat magába foglaló üzemi épület építése is befejezõdött. A kivitelezést közbeszerzésen, múlt áprilisban - az összességében legolcsóbb ajánlattevõként - a Kõkapu 2012 Konzorcium nyerte meg. Ennek vezetõ tagja a Közgép Építõ és Fémszerkezetgyártó Zrt., a tagjai pedig a Magyar Aszfalt Kft., valamint a Swietelsky Vasúttechnika Kft. A projekt értéke 14,8 milliárd forint. A biztosító és távközlési berendezéseket pedig a THALES Austria GMBH szereli, 4,8 milliárd forintért.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!