2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Magyar világszám: ilyen senki más nem használForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-06-25 10:20:28
A világon egyedülálló szerkezeten mutattak be artistaszámot a Fõvárosi Nagycirkuszban. A több mint hat tonnás körhintaszerû építményen egyszerre több légtornász is dolgozhat. A szerkezetet carussel néven ismeri a szakma, a budapesti artistaképzõ intézet viszont továbbfejlesztette azt.

Ez a magyar fejlesztésû, körhinta szerû építmény a világon egyedülálló. A rajta bemutatott akrobata mutatványokra hónapokig készültek, a nézõk szerint lélegzetelállító volt a látvány.

A forgó carusselen akár tizenöt légtornász is dolgozhat egyszerre. Oláh Miklós, az artistaképzõ intézet igazgatója szerint hamar híre megy a világban az új szerkezetnek. „Az iskolában is nagyon sokat törjük a fejünket, milyen olyan dolgot tudunk kitalálni, ami valóban kuriózum számba megy. A cirkuszban ezt világszámnak hívják, remélem sikerült egy ilyet összehozni” – mondta.

Nyugat-Európa több városából máris érdeklõdnek az új magyar fejlesztés iránt. A hozzáértõk szerint ez azért számít kuriózumnak, mert manapság már nem jellemzõ, hogy ennyi légtornász szerepeljen ugyanabban a számban.

A magyar cirkuszmûvészek azt tervezik, hogy elkészítik a szerkezet szállítható változatát is, hogy bárhol felléphessenek a produkcióval.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!