2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Rendkívüli áradások Törökországban - A legkevesebb 23 halottForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-09-10 14:24:07
A két napja tartó heves esõzések miatt a legkevesebb 23-an, más jelentések szerint 30-an vesztették életüket Törökországban.

A híradások szerint volt, ahol alig két óra alatt 24 centiméter esõ hullott. A víz Isztambul nagy részét is elárasztotta. Az embereket gumicsónakokkal és katonai helikopterekkel mentik. Törökországban 80 éve nem tapasztaltak hasonló esõzést, és áradásokat. Az AFP francia hírügynökség szerint a hétfõ óta tartó esõzésekben már a legkevesebb 30-an haltak meg Törökország északnyugati részén. Az áldozatok közül szerdán, 20-an Isztambulban vesztették életüket. A BBC adatai szerint a rendkívüli esõzések halálos áldozatainak száma a legkevesebb 23, míg sokakat eltûntnek nyilvánítottak az ország északnyugati részén.

Isztambul központját nem árasztotta el olyan mértékben a víz, mint a város külsõ kerületeit. A legsúlyosabb helyzet Isztambul nyugati, európai részén alakult ki. A város polgármestere "katasztrófának" minõsítette a hétfõ óta tartó heves esõzést. A török hatóságok szerint nyolc évtizede nem láttak hasonló esõzést, és áradásokat. Ráadásul az elõrejelzések szerint a következõ napokban folytatódik a heves esõzés Törökország északnyugati részén.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!