2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Falunap SárrétudvaribanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-06-25 13:58:40
Természetesen a hagyományos sárréti ízek sem hiányozhattak.

A település elsõ írásos említésének 800 éves évfordulója alkalmából jubileumi rendezvénysorozat keretében hagyományõrzõ falunapot tartottak a hétvégén.

Az eseményt Bodó Sándor országgyûlési képviselõ Kiss Tibor polgármesterrel nyitotta meg.

A kétnapos rendezvény egyik fõ pillérét a helytörténeti kiállítás jelentette. A látogatók amellett, hogy betekintést nyertek a hagyományos paraszti porta mindennapjaiba, tárlatvezetés kíséretében megcsodálhatták õseink, a honfoglalás kori magyarok által használt eszközöket, fegyvereket, ékszereket. A leleteket – amelyeket a Sárrétudvari határában végzett úgynevezett hízóföldi ásatások alkalmával találtak – a debreceni Déri Múzeumtól kapta kölcsön a község.

A jeles évforduló alkalmából a falubeliek féltve õrzött régi fényképeiket tárták a nyilvánosság elé. Bemutatkoztak különbözõ népi mesterségek, amelyek a sárréti emberek életében is jelentõsek voltak.

A színes vásári forgatag mellett a színpadon nívós mûsorokkal is kedveskedtek az összegyûlteknek. Délelõtt gyermekmûsorok szórakoztatták a legkisebb korosztályt, késõbb pedig kulturális programok a helyi civil szervezetek közremûködésével. Sztárvendégek is érkeztek a településre, Márió a harmonikás, és Király Viktor. A falunap zárásaként fergeteges tûzijátékkal ünnepelték a neves évfordulót.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!