2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Közös turisztikai kiadvánnyal is növelné a Magyarországra érkezõ orosz turisták számák két repülõtérForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-06-26 09:15:34
Orosz turisták Magyarországra csábítása érdekében egy új turisztikai kiadvány, az Airport Magazin létrehozására együttmûködési megállapodást írtak alá a sármelléki Hévíz-Balaton Airport és a Debrecen Airport vezetõi kedden a debreceni repülõtéren.

A várhatóan szeptemberben, vagy októberben 200 ezer példányban megjelenõ, orosz nyelvû 84 oldalas kiadványban a két repülõtér környékének turisztikai szereplõi mutatják be kínálatukat.

A hévízi önkormányzat által mûködtetett Hévíz-Balaton Airport orosz partnere közel 20 oroszországi város több mint ezer utazási irodájában helyezi el a magazint – hangzott el a sajtótájékoztatón. A kiadványtól egyebek mellett azt remélik, hogy jövõre már a debreceni légikikötõbe is charterjáratokkal érkeznek majd az orosz turisták.
Debrecen gõzerõvel, egyebek mellet szálloda- és gyógyfürdõ-fejlesztéssel készül az orosz turisták fogadására – közölte a város gazdaságstratégiáért felelõs alpolgármestere az aláíráson konkrétan megemlítve az önkormányzati gyógyfürdõ által üzemeltetett Aquaticum Hotel felújítását és a Divinus Hotel gyógyvizes részlegének a kialakítását.

Papp László elmondta: Debrecenben 2011-hez képest 2013-ra 62 százalékkal, 2330-ról 3700-ra nõtt az oroszok által eltöltött vendégéjszakák száma. A városban tavaly összesen 280 ezer vendégéjszakát töltöttek el a turisták, ezt a számot 5-6 év alatt szeretnék megduplázni, amiben jelentõs szerepük lehet az orosz vendégeknek.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere hozzátette: 2010-ben a regionális repülõtérre építve új turisztikai stratégiát dolgoztak ki, aminek eredményeként a hévízi gyógytó a korábbi évi 700-800 ezer helyett tavaly már 1,4 millió belépõt fogadott, és ebben fontos szerepe volt az orosz turistáknak.

Tájékoztatása szerint az orosz turisták kétszer annyi idõt töltenek Hévíz környékén, mint például a németek, és kétszer annyit költenek, mint más országokból érkezõk. A vendégéjszakák száma is jelentõsen nõtt: 2010-ben 900 ezer volt ez a szám Hévízen, tavaly már 1,1 millió.

Papp Gábor elmondta azt is, hogy Hévízen mintegy 300 ingatlant vásároltak meg külföldiek, a vevõk 95 százaléka orosz.

A hévízi gyógykezelések iránti orosz érdeklõdés fenntartása, illetve kiterjesztése érdekében készítik el az Airport Magazint, amelybõl 20 oldalpárt tölthetnek meg a Debrecen környéki turisztikai vállalkozások.

A kiadvány fõként a két repülõtérre épül, mert – mint azt Valentyin Liszjuk, a kiadvány terjesztésében közremûködõ idegenforgalmi vállalkozás vezérigazgatója hangsúlyozta – az orosz turisták szeretnek közvetlenül a célállomásra repülni, s nem szívesen vállalnak több órás repülõút után további utazgatást.

Palkó Lajos, Magyar Turizmus Zrt. légiközlekedési stratégiai tanácsadója az MTI érdeklõdésére elmondta: az együttmûködésbe tervezik bevonni a Liszt Ferenc repülõteret is. Ebben az esetben 300 ezer példányban fog megjelenni az orosz nyelvû turisztikai kiadvány.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!