2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Egyre több a vonatozó bringásForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-06-26 09:30:06
Már évi mintegy 370 ezren utaznak a kerékpárjukkal együtt vonaton, egy év alatt a szám csaknem 20 százalékkal nõtt. Leginkább a vízparti úti célokat kedvelik, a legtöbben a Velencei-tóhoz vagy a Balatonhoz utaznak.

Míg 2013 elsõ öt hónapjában 90 ezren választották a két környezetbarát közlekedési lehetõséget együtt, addig 2014 ugyanezen idõszakában 110 ezren - derül ki a vasúttársaság adataiból. A kerékpáros utasok a leginkább a vízparti úti célokat kedvelik: a legtöbben a Velencei-tóhoz vagy a Balatonhoz utaznak. A Balaton északi és déli partjára olyan nagy befogadóképességû kerékpárszállító vasúti kocsik is közlekednek, amelyekre egyszerre harminc bicikli fér fel - közölte a MÁV-Start.

A nyári menetrendi idõszakban, június 21-étõl a déli parton naponta 14 gyorsvonaton, az északi parton hat Tekergõ vonaton várják sok férõhellyel rendelkezõ kerékpárszállító kocsik az utasokat. A kerékpárosokra való tekintettel a Tekergõ hosszabb ideig tartózkodik a megállókban, emellett Kelenföldön és a nagyobb balatoni állomásokon a vonatoknál diákok állnak a kerékpárosok rendelkezésére, segítve a fel- és lepakolást.

A Dunakanyar változatos túraútvonalai ugyancsak közkedveltek a kerékpáros természetbarátok körében. A kirándulóhely könnyebb megközelítését szombatonként és vasárnaponként - 16 bicikli szállítására alkalmas - kerékpárszállító kocsi segíti a budapesti Nyugati pályaudvar és Szob között.

Nemcsak a jármûpark és a szolgáltatás fejlesztésével, hanem az idén nyártól újabb kedvezmény bevezetésével is várja a MÁV-Start a kerékpárjukkal együtt vonatozókat. Szeptember 30-ig a vasúti bérlettel rendelkezõk szombatonként és vasárnaponként díjmentes kerékpárjeggyel szállíthatják bringájukat bérletük érvényességi viszonylatán - tájékoztatott a vasúttársaság.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!