2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
ÁrtalmakForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-09-10 15:24:12
Nehéz elfogadni, s az ember önkéntelenül is az okok után kutat. Így volt ezzel a szakszervezeti vezetõ is, aki gyanítja: kollégái halálos betegségének kialakulásában a magasfeszültség mágneses hatásának meghatározó a szerepe.

Korunk egyik vezetõ betegsége a rák, vagyis annak különbözõ fajtái. Alighanem sokan átélték már a felismerés döbbenetét. A halálozási hírekbõl csak sejtjük, aztán érettségi találkozókon vagy éppen a temetéseken az okokról érdeklõdve tudatosul: az idõ elõtti vég hátterében: vagy rákban, vagy szív- és érrendszeri betegség állt.

Nehéz elfogadni a tényt, s az ember önkéntelenül is az okok után kutat. Így volt ezzel a szakszervezeti vezetõ is, aki gyanítja: kollégái halálos betegségének kialakulásában a magasfeszültség mágneses hatása meghatározó szerepet játszott. Hogy ezen túl még mi, azt nemigazán kutatta, bár felmerült benne: a csernobili katasztrófa után senki sem vizsgálta, mekkora a sugárterhelésük a keletrõl érkezõ vagonoknak, amelyekkel a vágányok mellett dolgozó vasutasok közelrõl és hosszan érintkeztek. A megkérdezett orvosok a veszélyeztetõ tényezõt sokkal inkább a bizonyos munkakörökben dolgozó emberek hasonló életvitelében látják. Például a sofõrök között, a magányos perceket elûzendõ, több a dohányos, így a dohányzás okozta megbetegedések is fokozottan sújtják õket.

Melyik érvelést fogadjuk el? Segítséget jelenthet a napokban bejelentett tény: elektromágneses sugárzása miatt bizonyos távolságon belül egyetlen, korszerûnek mondott kompakt fénycsõ is veszélyt jelent az egészségre. Ezek után aligha kérdõjelezhetõ meg a vasutas szakszervezet átfogó vizsgálati kérelmének jogossága.

- Szalóczi Katalin -

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!