2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Akár 15 fokos lehûlést is hozhat az érkezõ hidegfrontForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-06-30 14:10:17
Akár 15 Celsius-fokos lehûlést is okozhat hétfõre az ország felé közelítõ hidegfront – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap. Az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésük szerint július elsõ napjaiban többfelé várható zápor, zivatar, de fokozatosan ismét melegszik a levegõ, vasárnapra már 33 fok is lehet.

Hétfõn délelõtt keleten még hosszabb-rövidebb idõre kisüt a nap, majd ott is beborul az ég. Sokfelé valószínû zápor, zivatar, nyugaton tartós, akár jelentõsebb mennyiségû esõ is eshet. Keleten délután egy-egy hevesebb zivatar is lehet, jégesõvel, szélrohammal, felhõszakadással. A Dunántúlon az északnyugati, keleten a délnyugati szél gyakran erõs lesz, zivatar környezetében viharos széllökésekre is számítani kell. A minimumhõmérséklet 13-19, a maximumhõmérséklet a Dunántúlon 17-22, keleten még 26-32 fok között alakul.

Kedden, július elsején elsõsorban a középsõ tájakon erõsödik meg idõnként a szél, majd estére ott is gyengül a légmozgás. Keleten is csökken a felhõzet, és gomolyfelhõs, napos idõ várható, de északkeleten lehet még esõ, zápor, akár zivatar. A leghidegebb órákban 9-16 fok lehet. Napközben 22-26 fokig melegszik a levegõ.

Szerdán több órára kisüt a nap, délután, estefelé északnyugaton, északon lehet több a felhõ, és az éjszaka elsõ felében ott már zápor, zivatar is lehet. A legalacsonyabb hõmérséklet 9-15, a legmagasabb hõmérséklet 25-29 fok között alakul.

Csütörtökön kezdetben még többfelé lehetnek erõs széllökések, valamint esõ, záporesõ, zivatar. Napközben inkább már csak a keleti megyékben lehet csapadék, amely estére ott is megszûnik. A minimumhõmérséklet 13-18 fok között valószínû. Nappal 23-28 fokig melegszik a levegõ.

Pénteken napos, száraz idõ várható. A legalacsonyabb hõmérséklet 9-15, a legmagasabb hõmérséklet 26-30 fok között alakul.

Szombaton a Dunántúlon zápor, zivatar várható. Többfelé megerõsödik, zivatarban viharossá is fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 11-17 fok lehet. Nappal 28-33 fokig melegszik a levegõ.

Vasárnap a napsütés mellett több helyen várható zápor, zivatar. A szél zivatarok környezetében megerõsödik, akár viharossá is fokozódhat. A minimumhõmérséklet 13-19 fok között valószínû. Nappal 28-33 fokig melegedhet a levegõ – olvasható az elõrejelzésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!