2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Költséghatékonyabbá váló lakásotthonokForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-06-30 14:17:24
Hét megyénkbeli görög katolikus lakásotthon válik takarékosabban fenntarthatóvá.

Megkezdõdött a debreceni és nyírségi görög katolikus gyermekvédelmi központ lakásotthonainak felújítása, melyre a Hajdúdorogi Egyházmegye több, mint 80 millió forintot nyert el. A projekt során két nyíracsádi, két debreceni, s egy-egy nyíradonyi, nyírmártonfalvai, téglási lakásotthonban újul meg a fûtési rendszer.

A beruházás hangsúlyos része ezen túl a nyílászárók cseréje és a hõszigetelés, mely a téglási ingatlanon kívül mindegyikben megtörténik. Ebben a lakásotthonban néhány éve végezték el ugyanezeket a munkálatokat, itt a tetõhéjazat cseréje szükséges, míg az egyik nyíracsádi otthont akadálymentesíteni is fogják – adta hírül Zadubenszki Norbert, a Hajdúdorogi Egyházmegye sajtóreferense. A sajtóközleménybõl kiderült, a lakásotthonokba nagy kapacitású mosógépet és számítógépeket is vásárol az egyházmegye.

„A beruházás összességében komfortosabb körülményeket, élhetõbb otthont biztosít 75 férõhelyen az ellátást igénybe vevõk számára, emellett azt az üzenetet közvetíti, hogy õk is fontos, figyelemre méltó tagjai a társadalomnak, akik megérdemlik, hogy odafigyeljenek rájuk. Fontos számukra, hogy a görög katolikus egyház fenntartásában mûködõ gyermekvédelmi központ lelkileg segíti õket a hátrányaik leküzdésében, de nem elhanyagolható szempont egyenlõ esélyeik megteremtéséhez a fizikai környezetük sem” – írták.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!