2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Kicsit még várhat a sárga csekkForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-06-30 15:51:02
Több idõ lehet a jövõben a távhõszámlák befizetésére - legalábbis ezt javasolja a Fidesz rezsicsökkentésért felelõs politkusa. Németh Szilárd fogyasztói észrevételek alapján kezdeményezi, hogy legalább 15 napja legyen az ügyfeleknek a számlák befizetésére. Ezen kívül törvényben írná elõ azt is, hogy minden közszolgáltatónak honlapot kellene üzemeltetnie.

Egyedül él salgótarjáni panellakásában Nagy Csaba. A legutóbbi távhõszámláját alig pár nappal a befizetési határidõ elõtt kapta. „Bármilyen probléma közbe jöhet, például ha elutazok, és mondjuk ott marad a postaládában a számla ,akkor ez az öt nap ez nagyon hamar elmegy és akár el is csúszhatok a befizetéssel” – fogalmazott a férfi.

Több fogyasztóvédelmi szabályon is változtatna egy most benyújtott törvényjavaslat. Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelõs politikusa többek között azt kezdeményezi, hogy a távhõszámláknál a kézhezvétel után minimum 15 nap legyen a befizetéséig. Továbbá a törvény kötelezné az úgynevezett rezsipontokat, hogy a rezsicsökkentésben érintett összes közszolgáltatásról adjanak tájékoztatást. A szolgáltatóknak pedig kötelezõ lenne honlapot üzemeltetniük. 30 ezer fölötti a megkeresések száma – mondta el Németh Szilárd.

A törvényjavaslatot a tervek szerint õsszel fogadhatja el az Országgyûlés.

A rezsicsökkentés 2013 januárjában kezdõdött. Akkor a gáz, az áram és a távhõ ára mérséklõdött 10 százalékkal.
Júliustól a vízdíj, a csatorna, a szemétszállítás, a szennyvízszippantás, a PB-gáz és a kéményseprés díja mérséklõdött 10 százalékkal.

Novemberben ismét csökkent a gáz, az áram és a távhõ ára, további 11,1 százalékkal. Így összesen 20 százalékkal kellett kevesebbet fizetni, mint a rezsicsökkentés elõtt.

Idén április 1-jétõl pedig újra a gáz ára mérséklõdött: 6 és fél százalékkal.

A korábban elfogadott törvény szerint õsszel tovább folytatódik a rezsicsökkentés. Szeptembertõl 5,7 százalékkal lesz olcsóbb az áram, októbertõl pedig 3,3 százalékkal a távhõ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!