2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Mertek nagyot álmodni – megújult a pocsaji templomForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-01 11:46:34
Több évtizedes, igen leromlott állapotából 5 év közös összefogása és sokak erõfeszítése révén kívül-belül megújult a közel 300 éves pocsaji görögkatolikus templom.

A templom felújítási munkálatai 2009 õszén kezdõdtek meg az élet- és balesetveszélyessé vált templomtorony levételével – helyére az új, a régi tökéletes mása került.

Az egész templom restaurálásának költségeit több részbõl finanszírozták: a pocsaji önkormányzat, a Hajdúdorogi Egyházmegye és pályázaton nyert, közel 10 millió forint összeg, melyek segítségével létrejött a teljes rekonstrukció.

Megtörtént idén nyárra a templom utólagos falszigetelése, külsõ homlokzatának teljes felújítása, majd sokak támogatásával a teljes belsõ festés és a torony homlokzata is megújult.

A padozat is javításra szorult, ennek munkálatait is elvégezték. Új bejárati ajtók is kerültek a templom mindkét bejáratához, szintén jószándékú felajánlásokból. A pályázati források, az egyházmegyei támogatások, valamint a helyiek és elszármazottak mellett több barátot is köszönet illet önzetlen segítõ szándékukért.

A megújult templom felújítási munkálatait mindvégig – 2009-tõl kezdõdõen a mai napig – a helyi görögkatolikus parókus, Kanyó Árpád koordinálta, aki az elmúlt vasárnapi szentmisét már az újjáépült templomban tartotta.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!