2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Nyomon követhetjük befizetéseinket nyugdíjbiztosítási befizetéseinket augusztustólForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-01 12:44:07
Még a nyáron bevezetik a járulékbefizetések nyomonkövethetõségi rendszerét. Az Országos Nyugdíjbiztosítási Fõigazgatóság augusztus 25-étõl értesítést küld az érintetteknek, hogy a befizetésekrõl, illetve a szolgálati idõrõl egyeztessen velük.

A várható nyugdíját számolta ki Sztánics Csabáné, aki négy év múlva tervezi befejezni a munkát. „Az ember teljesen homályban van, mert az évek során ezt nem lehet követni, mert nem létezik olyan ember, aki 36 évig félrerakosgatja a papírjait” – fogalmazta meg.

Az ügyfélkapurendszeren keresztül az Országos Nyugdíjbiztosító honlapján a biztosítottak jelenleg azt ellenõrizhetik, hogy 2012 óta mennyi járulékot fizettek be utánuk. A tervek szerint nyár végétõl a mostaninál hosszabb idõre visszamenõleg lehet majd nyomon követni a befizetett járulékot.

Augusztus 25-étõl értesítést küld a nyugdíjbiztosító, hogy egyeztetés kezdõdik a befizetésekrõl, illetve a szolgálati idõrõl. Elõször az 1955 és 1959 között születettekkel veszik fel a kapcsolatot, utána pedig fokozatosan mindenkivel, aki valaha fizetett járulékot.

Mészáros József, az Országos Nyugdíjbiztosítási Fõigazgatóság fõigazgatója elmondta: mindenki tudni fogja, pontosan mekkora a nyugdíjbiztosítása, és nem csak a nyugdíjigényléskor fog szembesülni azzal, hogy milyen teljesítménye volt a nyugdíjbiztosításnál, hanem már akkor, amikor a biztosítást ténylegesen teljesítette.

A Híradó által megkérdezett nyugdíjszakértõ arra hívta fel a figyelmet, hogy a nyilvántartás naprakész lesz, így gyorsan ki lehet majd számolni a nyugdíjat. „Ennek az lesz az elõnye, hogy amikor kéri valaki nyugdíja megállapítását, ez akár percek alatt lebonyolítható, hiszen azt ígéri a nyugdíj-biztosítási fõigazgatóság, hogy minden adatot begyûjtenek, minden adatot egyeztetnek a jövendõ nyugdíjasokkal a mai járulékfizetõkkel” – mondta Németh György.

A szakértõ hozzátette: a nyomon követhetõ nyilvántartásnak köszönhetõen azt is idõben ki lehet majd szûrni, ha valaki után nem fizetett járulékot a munkáltatója.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!