2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Folytatódik a kampány a felelõs alkoholfogyasztásértForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-01 13:46:22
Az idén rendezik meg nyolcadik alkalommal a Soha ne igyál, ha vezetsz! kampányt Magyarországon, a szervezõk célja a felelõs alkoholfogyasztás népszerûsítése, emellett szeretnék, ha legalább tízezer felnõtt csatlakozna a kezdeményezéshez.

Szécsi Tibor, a Budapesti Rendõr-fõkapitányság (BRFK) közlekedésrendészeti fõosztályának vezetõje a kampányról tartott hétfõi, fõvárosi sajtótájékoztatón azt mondta, a statisztika szerint száz személyi sérüléses baleset okozója közül öt fogyasztott alkoholt a baleset elõtt, a hétvégi fõvárosi akció keretében egy éjszaka alatt 28 ittas jármûvezetõt találtak.

Az alezredes felhívta a figyelmet arra: változott a jogszabály, már akár egy-két feles elfogyasztása után is büntetõeljárás indulhat a jármûvezetõ ellen.

Edvi Szabolcs, a Diageo, a Johnnie Walker márkát tulajdonló szeszipari csoport menedzsere utalt arra, hogy nyolc éve rendezik meg a Johnnie Walker és a McLaren-Mercedes együttmûködésében a kampányt, a felelõsségteljes alkoholfogyasztásról szóló üzenetük már több mint egymillió felnõtthöz jutott el.

A 2014-es globális kampány része a magyarországi akció is, szeretnék, ha kezdeményezésükhöz legalább tízezer felnõtt csatlakozna, ezt a közösségi oldalakon, valamint a nagyobb bevásárlóközpontokban személyesen lehet megtenni. A csatlakozók között nyereményeket sorsolnak ki.

A kezdeményezéshez csatlakozott Michelisz Norbert autóversenyzõ is, aki a sajtótájékoztatón arról beszélt, fontosnak tartja a felelõsségteljes alkoholfogyasztás ügyét, így “nem volt kérdés”, hogy csatlakozzon a kampányhoz. Elmondta: baráti társaságában volt két komolyabb baleset is alkoholos befolyásoltság miatt, így korán megtanulta, hogy az alkohol és a vezetés “nem fér össze”.

Az autóversenyzõ kiemelte: az autót vezetõ felelõsséggel tartozik a közlekedés többi résztvevõje iránt is, ezért az ittas vezetésen kívül például a gyorshajtás ellen is fel kell lépni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!