2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Megköttetett az elsõ üzlet az I. Hadháztáji ÁllatvásáronForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-01 13:53:13
Az egykori állatvásárok hangulata, jellege születhessen újjá – volt a cél.

A Földmûvelésügyi és Vidékfejlesztési minisztérium tanyafejlesztési programot célzó pályázata ara is jó lett Hajdúhadháznak, hogy felélessze régi állatvásárát. A „Hadházi tanyáról hadházi piacra” projekt eredményét a hétvégén láthattuk.

Tizenöt éve is elmúlt, hogy utoljára hitelesítették a mázsaház mérlegét, mégis, a legkitartóbbak még a közelmúltban is kimentek az állatvásár helyére, ahol egykor szerdánként zajlott az élet. A pályázat segítségével ismét alkalmassá tették a helyet vásárok tartására, és hétvégén hivatalosan is megnyitott a hadházi állatvásár. Mi több, ahhoz képest, hogy az eladók is tudták, elsõ alkalommal kár óriási várakozás elé nézni, meglepõen sok üzlet köttetett. Az érdeklõdök, leendõ gazdák ajánlatot tehettek óriásnyulakra, kecskére, díszmadarakra, napos csibékre, de hazatérhettek kiskutyákkal vagy kerti halakkal.

- Minden tenyésztõ szerv és szövetség kapott tájékoztatást a vásár létérõl, komoly marketingmunka elõzte meg a „visszatérést” – fogalmazott Csáfordi Dénes polgármester. Többnyire kisebb állatok cseréltek gazdák, de a terv az, hogy regionális, hajdúsági állatvásárrá váljon.

A hétvége egyik látványossága öt, törzsállományból származó racka kos árverése volt.
Nem csak szórakozás

Jakab István, az Országgyûlés alelnöke is megtisztelte jelenlétével a települést – sõt örökbe fogadott egy rackát -, üdvözölve a kezdeményezést. Az ünnepi megnyitón köszöntötte a jelen lévõ gazdákat, a tenyésztõket külön is méltatta mindennapi kitartó munkájukért. „Az állattartás nem egyszerû szórakozás, kedvtelés, a munka elvégzése teljes embert követel” – mondta.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!