2024. április 19. Péntek, Emma.
 
NFH: bõvülhet a fogyasztóvédõk hatásköreForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-01 14:00:06
Bõvülhet a fogyasztóvédõk hatásköre, a parlamentnek pénteken benyújtott törvényjavaslatban szerepel többek között a hatóság jogkörének kiterjesztése a víziközmû-szolgáltatók üzletszabályzatának vizsgálatára, illetve a kéményseprõ-ipari közszolgáltatók számlázási gyakorlatának ellenõrzésére – közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) hétfõn az MTI-vel.

A hatóság hírlevele szerint a parlament elõtt lévõ javaslat tartalmazza, hogy a rezsipontok a rezsicsökkentésben érintett összes közszolgáltatásról átfogó tájékoztatást és segítséget nyújtanak az érdeklõdõknek.

A közszolgáltatást végzõ vállalkozások mindegyike köteles lenne önálló honlapot üzemeltetni, sõt a törvénymódosító indítvány azt is meghatározza, hogy ott milyen információkat kötelezõ közzétenni.

A javaslat tartalmazza a távhõszámlák fizetési határidejének kiszélesítését – így minimum 15 napot kellene biztosítani a számla kézhezvétele és kiegyenlítése között -, valamint a számlázási gyakoriság egységesítését a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásnál – írja az NFH hírlevelében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!