2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Több járásra másodfokú riasztást adtak ki zivatarok miattForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-01 14:14:01
Több járásra narancssárga, vagyis másodfokú riasztásokat adtak ki heves zivatarok, illetve felhõszakadás miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfõ délutáni, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a narancssárga riasztás egyelõre Békés megye néhány járásában van érvényben. Ezeken a területeken a következõ órákban a heves zivatarokat akár 90 kilométer/órásnál erõsebb széllökések, nagyobb jégdarabok kísérhetik, és rövid idõ alatt jelentõs mennyiségû csapadék hullhat.

Hétfõ éjfélig azonban Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Pest megyében és Budapesten is várhatók heves zivatarok, amelyeket károkozó szél, jégesõ kísérhet.

Egy-egy intenzív zápor, zivatar során Bács-Kiskun, Csongrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest megyében, valamint a fõvárosban akár 25-30, míg Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén akár 50 milliméternél is több csapadék hullhat le rövid idõ alatt.

A Balatonnál, a Velencei tónál és a Tisza tónál elsõfokú viharjelzés van érvényben.

A meteorológiai szolgálat azt írta: markáns hidegfront vonul át nyugatról kelet felé az országon, amely fõként a középsõ és a keleti országrészben okozhat heves zivatarokat. Északkeleten éjjel és a jelenlegi elõrejelzés szerint még kedden is lehetnek heves zivatarok.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!