2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Jogutód nélkül megszüntetik a Budapesti Vidám Park Zrt.-tForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-02 12:36:13
A zrt. végelszámolásának kezdõ idõpontja szeptember 1-je. A társaság vezérigazgatójának, Kõfalvi Tamásnak a munkaviszonyát akkortól megszüntetik, 45 napos felmondási idõvel, amelynek idõtartamára a munkavégzés alól mentesítik. A vezérigazgató kéthavi végkielégítésre jogosult.

A Fõvárosi Önkormányzat végelszámolással, jogutód nélkül megszünteti a Budapesti Vidám Park Zrt.-t - döntött a Fõvárosi Önkormányzat közgyûlése hétfõn.

A közgyûlés határozott arról is, hogy a Budapesti Sportszolgáltatási Központ - Városligeti Mûjégpálya számára mûködõképességének megõrzésére 31 millió forint támogatást biztosít.

Az elõterjesztés szerint ahhoz, hogy a többlettámogatás december 31-éig biztosítani tudja az intézmény mûködõképességét, a mûködési bevételi tervnek száz százalékban teljesülnie kell. Felidézi, hogy a támogatásra azért van szükség, mert a hûtõrendszer hibája és a hosszan tartó meleg idõjárás miatt bevételkiesés következett be, és beruházásokra volt szükség. Mint jelzi, a legutóbbi téli szezon bevételei jelentõsen elmaradtak az elõzõ szezonéitól.

A testület arról is döntött, hogy támogatja a Fõvárosi Állat- és Növénykertnek (FÁNK), a többi között mesepark, Pannon-tenger-akvárium, pannon õsvadon és látogatóközpont kialakítását célzó Pannon park elnevezésû projektjét. Ezzel párhuzamosan megvizsgálja a Vidám Park volt területére tervezett beruházás megvalósításának lehetséges forrásait.

A közgyûlés felkérte a fõpolgármestert arra, hogy a 2015-ös költségvetés tervezése során vizsgálja meg a projekt elõkészítéséhez szükséges 100 millió forint biztosításának lehetõségét. Ugyancsak megbízták a fõpolgármestert, kezdeményezze a kormánynál, hogy nyilvánítsa nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá a Pannon park projektet.

A fõváros egyúttal 60 millió forint többlettámogatást biztosít a FÁNK karbantartási feladatainak ellátására - döntött a fõvárosi közgyûlés.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!