2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Holnaptól étkezõkocsik létesülnek egyes balatoni vonalakonForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-02 12:43:07
Az MTI érdeklõdésére a MÁV-Start hétfõn közölte, hogy július elsejétõl a MÁV-Start Zrt. az étkezõkocsi-szolgáltatást a déli parton a Budapest-Déli pályaudvarról 7 óra 30 perckor és 11 óra 30 perckor Nagykanizsára, a 21 óra 05 perckor Keszthelyre induló vonatokon biztosítja.

Visszafelé a Nagykanizsáról 14 óra 50 perckor és 16 óra 50 perckor a Déli pályaudvarra, Keszthelyrõl 5 óra 23-kor a Déli pályaudvarra induló vonatokon lesz étkezõkocsi.

Az északi parton naponta a Déli pályaudvarról Tapolcára 7 óra 35 perckor induló, valamint naponta a Tapolcáról 16 óra 53 perckor induló vonatokon mûködik majd étkezõkocsi is - közölte a MÁV-Start.

Hozzátették: ezen felül a Nohab-mozdony vontatta szerelvényeken étkezõkocsikat állítanak forgalomba július 12. és augusztus 31. között hétvégenként, és augusztus 20-án a Déli pályaudvarról Tapolcára 9 óra 35-kor, visszafelé pedig Tapolcáról 15 óra 40 perckor induló járatokon.

A vasúttársaság korábban arról tájékoztatott, hogy a MÁV-Start Zrt. ismét a saját kezébe vette a fedélzeti utasellátó szolgáltatást, június 1-jétõl maga üzemelteti a nemzetközi járatain az étkezõkocsikat, július 1-jétõl pedig már egyes balatoni vonatokon is újraindítják a szolgáltatást.

A MÁV maga végzi az étkezõkocsik karbantartását, valamint a beszerzési, raktározási, logisztikai tevékenységet is - derült ki a közleménybõl.

A MÁV tájékoztatott arról is, hogy július 1-jével a Balaton északi és déli partján kísérleti jelleggel indulnak olyan vonatok, amelyeken szintén lesz utasellátó szolgáltatás.

A belföldi szakaszokon is igénybe vehetõ szolgáltatást régebben külsõ vállalkozó végezte. A szerzõdés lejártával döntött úgy a vállalat, hogy saját üzemeltetésébe veszi az étkezõkocsikat, megújítja az ételkínálatot, kedvezõbb árakat kínál. Reményeik szerint nyereséges lehet az új szolgáltatás.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!