2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Nemzeti Mobilfizetési Zrt.: egységesen 10 százalék volt a szolgáltatói díjForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-02 13:11:54
Az önkormányzati tulajdonú parkolási társaságoknál egységesen 10 százalék volt a mobilparkolást üzemeltetõ szolgáltatónak járó díj - közölte a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. az MTI megkeresésére.

Hozzátette: ettõl a szolgáltató néhány esetben, összesen 4 parkolási társaságnál tért el üzletpolitikai okok miatt.

A július 1-jétõl érvényes országosan egységes mobilparkolási rendszer az eddigi 42 helyett az ország minden közterületi parkolási övezetében, összesen 70 önkormányzat közterületein biztosítja a mobilparkolási szolgáltatást.

Az új rendszer új, innovatív, úgy az önkormányzatok, mind az autósok számára hasznos és költségcsökkentõ szolgáltatásokat fog kínálni, részben induláskor, részben késõbbi fejlesztési fázisban.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. így reagált Varga Zoltán, a Central-Fund Kockázati Tõkealap Kezelõ Zrt. elnök-vezérigazgatójának hétfõn egy budapesti sajtótájékoztatón tett állítására, miszerint: azzal, hogy keddtõl a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-n keresztül történik a mobil parkolás, az önkormányzatok évi 500 millió forint veszteséget szenvednek el, mivel az új társaság 10 százalék díjat számít fel.

A Central-Fund az Elsõ Mobilfizetés Elszámoló Szolgáltató (EME) Zrt. egyik tulajdonosa. Az EME nem csatlakozott a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerhez, így a törvényi szabályozás szerint a továbbiakban nem nyújthat közterületi mobilparkolási szolgáltatást.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!