2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Ízek eldorádója és lovasnapForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-02 14:04:30
Szép, napos idõben zajlott Komádiban a X. Körösmenti Hagyományõrzõ Lovasnap és Bihari Ízek Találkozója.

Délelõtt a fogatok ünnepélyes bevonulását követõen Tóth Ferenc, Komádi polgármestere és Nagyné Czakó Csilla megnyitotta a rendezvényt, majd kezdetét vette a póni- és kettes fogatok akadályhajtásának 1. fordulója.

Késõbb a csikós lovasok, majd a gyermek pónifogathajtók tartottak lenyûgözõ bemutatót. Eközben a nagyszínpadon a Csökmõi Fúvószenekar, majd a helyi és környékbeli kulturális csoportok és a mezõtelegdi Pacsirták Néptánccsoport színvonalas fellépéseit élvezhette a nagyszámú közönség.

Az eseményen a Magyar Vöröskereszt ingyenes vércukor-és vérnyomásméréssel várta az érdeklõdõket, melyet nagy látogatottság övezett. Délután sor került a fogathajtó verseny 2. fordulójára. A Lovasnap keretein belül megrendezték a Bihari Ízek Találkozóját, ahol helyi és környékbeli kiállítók hagyományos és ízletes ételeit és italait tekinthették és kóstolhatták meg a látogatók.

A délelõtti és délutáni programokat egyaránt nagy érdeklõdés övezte. 18 órától látványos karusszelhajtást tekinthettek meg a nézõk, majd malac- és kecskefogó verseny várta a 12 év alatti gyermekeket.

A programok tombolasorsolással folytatódtak, melynek egy csikó volt fõdíja. Este 7 órától hatalmas érdeklõdés mellett fellépett Radics Gigi és Király Viktor. Bemutatkozott az Új Lovas Színház a Sors útjai címû színvonalas elõadásukkal, amely rengeteg nézõt vonzott az esti órákban. A nap zárásaként pedig Orsi és Csocsesz biztosította a jó hangulatot, amelyen a közönség nagy része is táncra perdült.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!