2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Bûnmegelõzés a nyári táborbanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-02 14:25:10
Bûnmegelõzési rendezvényt tartottak a Nyíracsádi Mûvelõdési Házban 2014. június 30-án.

A Hajdú-Bihar megyei Rendõr-fõkapitányság és a Nyíracsádi Önkormányzat együttmûködési megállapodásának keretén belül, a megyei rendõr-fõkapitányság bûnmegelõzési osztályának vezetõje Dr. Juhász Zoltán r. alezredes 11-13 éves diákok nyári táborában tartott interaktív elõadást.

A filmvetítéssel egybekötött elõadás elsõsorban az áldozattá válás elkerülésének lehetõségeire, különösen a nyári szünidõ és a meggondolatlan internet használat során elõforduló veszélyekre hívta fel a figyelmet.

Az alezredes kiemelte elõadásában, hogy a 12-16 éves korosztály tagjai – életkori sajátosságaiknál fogva – kevésbé képesek különbséget tenni az egyszerû diákkori „csínytevés” és a bûncselekmény között, ezért könnyelmûen és meggondolatlanul keveredhetnek olyan jogsértõ helyzetekbe, amelyek aztán az egész életükre kihatással lehetnek. Ennek igazolására a diákok egy rövid tesztet is kitöltöttek, amely során valóban bebizonyosodott, hogy a gyerekek nem is gondolják, hogy milyen egyszerûen válhatnak bûncselekmények elkövetõjévé, vagy áldozatává.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!