2024. április 23. Kedd, Béla.
 
NFM: feltöltötték a biztonsági földgázkészletetForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-02 15:49:27
A rendeletben elõírt mértékû, 915 millió köbméteres biztonsági földgázkészlet betárolása a július 1-jei határidõ elõtt megtörtént – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI megkeresésére.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter június 26-án arról számolt be, hogy a stratégiai gázkészlet feltöltése folyamatos, Ukrajnából szerzõdésszerûen érkezik a földgáz. Hozzátette: az MMBF Földgáztároló Zrt. június 30-ra törvényi kötelezettségeinek eleget tud tenni, addigra betárolják a 915 millió köbméter stratégiai gázkészletet.

Az MVM Csoport pénteken közölte az MTI-vel: az MVM Magyar Villamos Mûvek Zrt. közgyûlésének döntése értelmében a társaság 100 milliárd forint értékû tulajdonosi kölcsönt vesz fel a Magyar Nemzeti Vagyonkezelõ Zrt.-tõl, az összegért a csoport egyik energiakereskedõ társasága, a Magyar Földgázkereskedõ Zrt. az elérhetõ legtöbb földgázt vásárolja meg és tárolja be.

A közlemény szerint az ország ellátásbiztonságát jelentõsen növelõ lépéssel az MVM Csoport saját földgázkészletei megközelítik majd a 2 milliárd köbmétert. A tárolókba besajtolt gáz mennyisége jelentõs mértékben hozzájárul majd ahhoz, hogy a télre elegendõ energiatartalék legyen – írták.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!